Johnson Controls, yeşil bir ekonomiye geçmeye yönelik uzun vadeli kararlılığını tasdik ediyor
Advertisement



Çevre Haberleri
Johnson Controls, yeşil bir ekonomiye geçmeye yönelik uzun vadeli kararlılığını tasdik ediyor
121
views

DUBAİ, Birleşik Arap Emirlikleri- 4 Şubat 2020 -(AETOSWire)-- Bina teknolojileri ve çözümlerinde bir dünya lideri olan Johnson Controls International, Dünya Yeşil Ekonomi Örgütü’ne (WGEO) katılarak Özel Sektör Platformu altındaki en yeni üyelerden biri oldu. Şirket, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını kurulduğu 1885 yılından bu yana sürdürüyor. Şirketin bu kararlılığı, özel sektör yatırımlarının araştırma, geliştirme ve hükûmetlerle iş birliği yoluyla yeşil ekonomiyi geliştirme konusundaki önemini vurguluyor. 

 150 ülkede faaliyet gösteren Johnson Controls, WGEO’daki rolünü, temiz ve sürdürülebilir enerjiyi içeren yenilikçi çözümleri teşvik eden girişimler aracılığıyla kamu ile özel sektör arasındaki ortaklığın ve karşılıklı iş birliğinin arttırılmasına olumlu bir etkide bulunacak lider bir stratejik ortak olarak görmektedir.

 WGEO Başkanı Sayın Saeed Mohammed Al Tayer şöyle konuştu: “WGEO, özel sektörün ‘Yeşil Ekonomi Gündemi’ndeki küresel hedefleri destekleyecek sürdürülebilir çözümler bulma konusundaki katkısını destekleme arzusunu her zaman korumuştur. WGEO, Johnson Controls’un bu küresel hedefe yönelik güçlü kararlılığını ve katılımını memnuniyetle karşılarken çalışmalarıyla da pek çok kuruluşa enerji verimliliği yolculuklarında önder olmaya devam etmektedir. Johnson Controls, teknoloji ve inovasyon ile çevresel sürdürülebilirliği sağlarken aynı zamanda büyümenin de teşvik edilebileceğini göstererek dünya çapında işletmelere iyi bir örnek olmuştur.”

Sayın Al Tayer ekledi: “WGEO, yeşil ekonominin ve bunun tüm seviyelerde artan öneminin geniş çapta kabulünü desteklemede önemli bir rol oynamaktadır. Birlikte alınacak aksiyonların, özellikle tüm paydaşlar dünya çapında yeşil ekonomiye geçiş çabalarına ve planlarına katkı sağlayabildiği zaman bir değişim gücüne sahip olacağına inanıyoruz.”

Johnson Controls Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika Bina Çözümleri Başkan Yardımcısı ve Başkanı Tomas Brannemo şöyle konuştu: “Cesur değişimlere öncülük etmek ve çığır açan projeler ile teknolojiler için iş birliği yapmak, ancak bir iş birliği platformu mevcut olduğunda mümkündür. WGEO da kendini ortaklıkları kolaylaştırmaya adamış uluslararası bir kuruluş olarak bu platformu sunmaktadır. Johnson Controls, WGEO ile bu ortak değerleri paylaşmaktadır. Sürdürülebilir ekonomik büyümeyi, sosyal kalkınmayı ve çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmede son derece kararlıyız. İş dünyasının ekonomik fırsatlarla birlikte çevresel faydalar sağlayarak yeşil ekonomiye geçişte kritik bir rol oynadığı açıktır.” 

Johnson Controls, Warren Johnson tarafından karbon ayak izinin ve iklim değişikliğinin her gün manşetlerde yer almaya başlamasından çok önce kurulmuş olan bir şirkettir. Enerji kaynaklarını kullanmanın ve korumanın yeni yollarını keşfetmek için kurulmuştur ve bunun bir sonucu olarak müşteri odaklı bir inovasyon kültürü geliştirmiştir. Şirket, dünya çapında 3.000’den fazla enerji tasarrufu projesi gerçekleştirerek milyarlarca dolarlık enerji tasarrufu sağlamış ve müşterilerinin tesislerinde karbon salınımının 26 milyon metrik tondan fazla azaltılmasına katkıda bulunmuştur. 

 Johnson Controls Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Claude Allain şu açıklamalarda bulundu: “Yeşil ekonomi olanakları, dünya genelinde Sanayi Devrimi’yle karşılaştırılabilecek kadar yaygındır. Yeşil ekonomiyi geliştirmek için yapılan yatırımların da bir o kadar yaygın olması gerekiyor. Johnson Controls, yeşil ekonominin gelişimi için gereken yeteneklerin ve doğru düzenleyici çerçevenin sağlanmasında aktif bir rol oynayarak Ar-Ge’ye yatırım yapıyor, üniversitelerle ortaklık kuruyor ve yerel hükûmetlerle iş birliği yapıyor.”

 2050’ye kadar şehirlerde yaşayan nüfusun giderek artacağına ilişkin tahminlerden ve bu nedenle sürdürülebilirliğin şirketlerin faaliyetlerine dâhil edilmesinin bir öncelik haline gelmesinden yola çıkan şirket, akıllı şehirlerin ve sağlıklı toplulukların gelişmesini sağlayacak çözümler üzerinde çalışmanın zorunlu olduğunu düşünmektedir.

WGEO, BAE’nin öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığıyla kurulduğu 2016 yılından bu yana çevreci sermayeyi mümkün kılmak, yükselen teknolojileri kullanmak, kamu-özel sektör ortaklıklarını kolaylaştırmak ve yenilikçi, ölçeklenebilir projeler için uluslararası iş birliğini ve bilgi paylaşımını teşvik etmek gibi yeşil ekonomi odaklı faaliyetleri destekleyecek kilit alanları harekete geçirmek için işletmeler ve diğer özel kuruluşlarla birlikte çalışıyor. 





What's your reaction?

Facebook Conversations

Disqus Conversations